Uw trainer, Brit Vreenegoor

 

Actrice

Ik ben Brit Vreenegoor (1964) en ik ben in 1990 afgestudeerd als actrice aan de Arnhemse Toneelschool. Sindsdien ben ik te zien geweest in verschillende toneelproducties: Theater van het Oosten, Theater het Hof, Theater de Citadel en een aantal vrije Theaterproducties. Ik vind het belangrijk om in de praktijk werkzaam te zijn om zodoende mijn artistieke kwaliteiten te blijven voeden. Ik sta nog regelmatig op het toneel in Theater het Hof te Arnhem. Ook heb ik televisiewerk verricht voor oa: de IKON (1995), de VPRO (1998) en Veronica ( 2001).

 

Presentatietrainer

In de loop der jaren heb ik me ontwikkeld als stem- en presentatietrainer. Ik heb gemerkt dat veel mensen moeite hebben om een goed acquisitiegesprek of sollicitatiegesprek te voeren. Ook vinden veel mensen het spannend om voor grote of kleine groepen te spreken. Als actrice weet ik als geen ander hoe ik mijn publiek kan verleiden en boeien. Met een praktische aanpak gelardeerd met enthousiasme en humor, weet ik eenieder te bewegen om uit zijn/haar comfortzone te komen. Waardoor ‘je presenteren’ een natuurlijke zaak wordt. Ik maak hierbij gebruik van alle kwaliteiten die ik als actrice heb ontwikkeld: articulatie, volume, houding, expressie, melodie en ritme.

Ik werk zowel groepsgewijs als individueel.

 

Zin in Taal

Vanaf 2003 heb ik samen met Esmeralda Detmers Stichting Alice gehad.
Wij hebben een theatrale taalmethode ontwikkeld voor analfabete allochtonen: Zin in Taal. Door het beleid van de regering is Zin in Taal niet opgenomen in het taalaanbod van ROCvA te Amsterdam. Zin in Taal werd uitgevoerd in Apeldoorn, Deventer, Amsterdam, Den Bosch en Arnhem.

 

Trainingsacteur

Het trainerschap is mij op de Toneelschool met de paplepel ingegeven. Ik begon met trainingen op de Politieschool te Lochem (1987). Daarna volgden: Het Rode Kruis, CWI, UWV, Ziekenhuis Rijnstate, RVS verzekeringen, Rijkswaterstaat, Saxion Hogescholen, Fast Forward en Slachtofferhulp.

 

Mijn motto: Je lichaam en stem als instrument, je persoonlijkheid als leidraad.

 

 

"De kunst om charme en humor te combineren,
met een scherpe blik en heldere feedback."